Actualitat

A Barcelona, primer les persones.

Barcelona té futur per a totes les persones que hi vulguin ser. I té futur perquè som molts i moltes que vetllem perquè així sigui. L’associació Barcelona Futur n’és un exemple. Des de l’entitat que represento, i que té l’honor de comptar amb persones absolutament imprescindibles pel conjunt de la ciutat, contribuïm a pensar la Barcelona del futur perquè sigui una ciutat habitable, segura, emprenedora i referent de convivència on la cultura i l’esport siguin eixos vertebradors i protagonistes. Des del consens per avançar, que és la nostra filosofia de treball, tornem a posar sobre la taula el que fa que una ciutat sigui viva: les persones! Perquè ara, després de viure i patir una pandèmia com la COVID-19, el primer, sense cap mena de dubte, són les persones, totes les persones, sigui quin sigui el seu origen.


És cert que aquesta aturada mundial ens ha fet reflexionar i redimensionar moltes coses. A nivell de ciutat, un dels temes que està sobre la taula és la reactivació del comerç i l’economia. Només cal passejar pels carrers de molts barris de Barcelona i veure la quantitat de persianes baixades que hi ha, és un paisatge desolador. La mobilitat n’és un altre, ara més que mai necessitem més espai per una millor convivència, per relacionar-nos, per tenir espais d’oci i de gaudi sense posar en perill la salut dels altres. Tots aquests temes, que tant ens preocupen, es poden analitzar des de diferents punts de vista: l’economia; la contaminació; la seguretat; etc; o des d’una òptica més innovadora que els fa de fil conductor: les persones.


Posar les persones al centre de l’anàlisi. Per això insistim en subratllar que cal posar primer de tot les persones. És per aquest motiu que des de Barcelona futur encetem el primer debat sobre Migració que començarà el pròxim mes de setembre. Ara que les fronteres s’han tornat a tancar a causa d’un virus, té més sentit que mai. Perquè seguim vivint situacions que es manifesten com a assignatura pendent any rere any. Perquè ara que la mobilitat de persones a nivell mundial ha quedat semi aturada.


Per tot plegat, organitzarem diferents activitats per reflexionar i generar coneixement sobre el repte que suposa la integració de les persones refugiades a través de l’esport; la problemàtica del comerç il·legal; el dret a tenir un habitatge digne i com podem atraure talent migrant a la nostra ciutat. Hem posat en marxa una plataforma en línia on hi pot participar tothom que ho desitgi. És una plataforma oberta i organitzada per aportar-hi tot allò que ens faci ser més propositius i més resolutius.


Òscar Camps, director de Proactiva Open Arms i el doctor Bonaventura Clotet, director de l’IrsiCaixa i Cap del Servei de Malalties Infeccioses de Can Ruti, han dialogat sobre la relació entre la Covid-19 i els fluxos migratoris en una Trobada improbable que serà un dels continguts que podreu trobar a la plataforma Decidim de Barcelona futur per fomentar el debat.


Us convido a participar-hi i a fer la vostra contribució perquè la Barcelona que volem l’hem de construir conjuntament.
 
Gerard Esteva, president de Barcelona Futur. (La Vanguardia, 3 d’agost del 2020)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Please select listing to show.